Kadıköy Mah. Selahattin Mutlu Sk. No:4/C İzmit/Kocaeli
tr

MOBİLYA İMALATI

12.10.2020
45
MOBİLYA İMALATI

MUTFAK DOLABI İMALATI

 

Mutfak ölçüsü alabilmeniz için 5 m şerit metre ya da daha ideal olan lazer metre denilen ölçüm aletidir fakat mutlaka ölçü alınırken yanınızda  şerit metre olması gereklidir. Köşe açılarını ölçebilmeniz için açıölçer kullanılabilir. Duvarlar ve zemin eğriliklerini  kontrol etmek için mastar ( 2 mt alüminyum kutu veya düz ahşap ) ve su terazisine ihtiyaç vardır.

Trimo Yapı Olarak Mutfak Dolabı Yapımında Deneyim ve Tecrübenin Çok Önemli Olduğu Söylüyoruz.

Mutfak dolabı  imalat ölçüsünü almaya başlamadan önce mutfak alanının duvarlarını kapı girişlerini  ve pencere yerlerini gösteren kroki, plan veya röleve olarak belirteceğimiz çizimin yapılması gereklidir.

Duvarların yerleşimi  tamamlanıp mutfak  giriş kapısı  konumu hangi yöne doğru açıldığı, pencerelerin plan üzerine yerleştirilip açılım yönleri kontrol edilmelidir. Pencerenin yüksekliği   zeminden mermer denizlik altına kadar  mutfak tezgah yüksekliği için mutlaka ölçülmelidir. Pencere ve kapıların duvar konumu sağa veya sola uzaklık ve yakınlığı duvar ölçüleri alınmalıdır.

Duvar ve Zemin Yüzeylerinden Giden Borular Varsa Ölçülmelidir.

  • Mutfak dolabı imalatı için çok önemli olan, alt yapı işleri,
  • Elektrik tesisatı yerleri,
  • Sıcak soğuk su tesisatı yerleri,
  • Pis su gider yerleri,
  • Ocak için doğalgaz kullanılacak ise ocak gaz borusu ölçüsü,
  • Aspiratör  tahliye çıkış borusu ölçüsü, yatay ve düşey olarak ölçüleri  alınmalıdır.

Mutfak Dolabı İçerisinde Kullanılacak, Beyaz Eşyaların Ölçüleri Alınmalıdır.

  • Fırın tipi, ankastre & solo fırınlı ocak,
  • Ocak tipi, ankastre & tezgah üzeri solo,
  • Davlumbaz, ankastre aspiratör, davlumbaz ( baca yok ise karbon filtre kullanılmalıdır )
  • Bulaşık makinası, solo, yarım ankastre veya tam ankastre,
  • Mikrodalga ( mikro dalga için havalandırmaya dikkat edilmelidir, teknik çizimine dikkat edilmelidir )
  • Buzdolabı, ankastre, solo ( ölçüler farklı dikkat edilmeli )
  • Her ürün grubu kendi, içerisinde firmaya göre değişiklik gösterebilir ürünler kodlarıyla beraber yazılıp firma teknik çizimlerine bakılarak mutfak dolabı imal edilmelidir.

Mutfak imalat ölçüsü alırken üst dolap yüksekliğine göre duvardaki gaz borusu yüksekliği, kartonpiyer olup olmadığı  mutlaka kontrol edilmelidir.

Mutfak dolabı imalat ve ölçü alınmasıyla alakalı olarak Trimo Yapı Mobilya’ nın uzman ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. www.trimoyapi.com

Trimo Yapı Mobilya uzman ölçü ekibi mutfak yapılacak alanın ölçüsünü alır ve  mevcut mutfağı her açıdan fotoğraflar. Müşterinin genel beklentileri, beyaz  eşyaları ve kullanmayı düşlediği mutfak ve tezgah hakkında renkleri üzerinden genel bir toplantı yapılır.

Toplantı sonrası Trimo Yapı Mobilya ekibi yeni mutfak projesi üzerinde çalışmaya başlar, efektif ve fonksiyonel  olarak tasarımını yapıp, taslak projeyi hazırlar. Taslak proje üzerinden müşteri ile görüşme yapılıp, projeye son şekli verilir.

İmalata alınacak proje netleştikten sonra malzeme seçimleri yapılır; kapak yapısı, rengi, kullanılacak tezgah, kapakları için kulp seçimi yapılıp mutfak için imalat süreci başlamış olur.

İmalata alınan proje; mevcut mutfak sökülerek atılır, yeni yapılacak mutfak dolabına uygun olarak alt yapı işlerine başlanır. Elektrik, su ve doğalgaz tesisatları düzenlenir. Kapı montajlanır, seramik ve boya işleri biter.

Mutfak dolabı alt yapı işleri bittikten sonra, önce ana gövde sonrasında kapakları montajlanır. Tezgah ölçüsü alınıp tezgah montajı da biter, elektrik, su için sıva üzeri malzemelerinin montajı yapılır.

 

 

 

Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: